BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 30, 2010

World Cup....

Selain daripada berkongsi ketinggian yang hampir sama ( ehm...  saya gak yang paling pendek...) kami juga ( saya... damya dan Hezzy) kaki bola..

Masing-masing ada team sendiri ( tak tahulah sebab apa.. player dia ka... game ka... apa ka..) Dan dengan demam bola sepak dunia yang melanda la ni... saya terkekek kekek sendiri bila berbicara dengan Hezzy tentang bola... ha..ha... well.. sembang bola bukan hanya untuk lelaki.. yup.. saya setuju....

Macam saya.. dari dulu... ( sejak kempen World Cup yang lepas-lepas) saya memang peminta setia Germany... ha..ha.. tak kira depa ni menang ka( saya sorak tinggi-tinggi walaupun memang hakikat tak cukup tinggi) kalah ka...( saya sorak jugak...) setia saya memang pada team ni...

Pasal apa.. saya sendiri tak tahu.. ( yang disebabkan Ballack.... Podolski atau Klose... itu tolak tepi... sebab saya lagi minat Oliver Kahn... x- keeper depa...)  

Rumah saya... kalu berkumpul tengok boal.. memang haru biru.. yelah.. sorang sokong Argentina.. sorang Brazil.. sorang lagi ( saya la tu...) Germany.... Mau tak gamat... walaupun negara tu lawan team lain.. memang kutuk mengutuk akan jadi.. ( hoo.ho.. saya selalu kutuk Brazil.. kik..kik.. sebab suka sangat tengok adik saya tu meradang...) wakakaka....

Apa pun.. saya harap sangat sangat team saya ni menang kempen world cup 2010 ni.. memang kebelasan utama team ni muda... tapi mereka ada skill masing-masing.... so Germany.. don't let me down okay... hik..hik...

Germany... Viel Gl├╝ck....

Nr.          Name                       Date of Birth         Position             Clubs                                  Height

1       Manuel NEUER        27/03/1986               GK                   Schalke 04         (GER)        190
2      Marcell JANSEN      04/11/1985              MF                   Hamburger SV   (GER)         190
3     Arne FRIEDRICH      29/05/1979              DF                     Hertha Berlin (GER)               185
4     Dennis AOGO           14/01/1987              DF                     Hamburger  SV (GER)           184 
5     Serdar TASCI           24/04/1987              DF                      VfB Stuttgart (GER)                186
6     Sami KHEDIRA        04/04/1987             MF                       VfB Stuttgart (GER)             189
7     Bastian SCHWEINSTEIGER 01/08/1984 MF                      Bayern Munich (GER)            180
8     Mesut OEZIL           15/10/1988              MF                        Werder Bremen (GER)        182
9     Stefan KIESSLING  25/01/1984              FW                        Bayer Leverkusen (GER)       191
10   Lukas PODOLSKI   04/06/1985              FW                         FC Cologne (GER)              180
11   Miroslav KLOSE      09/06/1978              FW                         Bayern Munich (GER)           182
12   Tim WIESE              17/12/1981              GK                          Werder Bremen (GER)         193
13   Thomas MUELLER  13/09/1989              MF                         Bayern Munich (GER)           186
14   Holger BADSTUBER  13/03/1989           DF                         Bayern Munich (GER)          190
15   Piotr TROCHOWSKI  22/03/1984          MF                        Hamburger SV (GER)            168
16   Philipp LAHM             11/11/1983          DF                         Bayern Munich (GER)           170
17   Per MERTESACKER  29/09/1984          DF                          Werder Bremen (GER)           196
18  Toni KROOS                04/01/1990          MF                          Bayer Leverkusen (GER)       180
19  CACAU                       27/03/1981          FW                          VfB Stuttgart (GER)               180
20  Jerome BOATENG     03/09/1988          DF                           Hamburger SV (GER)            192
21  Marko MARIN           13/03/1989         MF                           Werder Bremen (GER)            169
22  Hans Joerg BUTT      28/05/1974         GK                           Bayern Munich (GER)            191
23  Mario GOMEZ          10/07/1985          FW                           Bayern Munich (GER)             189

Coach: Joachim LOEW (GER)

Tuesday, June 29, 2010

Layannnnnnnnn

Disebabkan saya tiada kawan untuk berlibur menonton wayang.... jadinya drama ini menjadi teman liburan saya... huh...huh...terlepas 2-3 episod namun.... saya rasa.. layannnnnnnnnnn je lah...

  
-
-
-
-


 
Kak Elee... mamat ni memang hensome.. dan memang patut cik abang akak jeles... wakakka... sebab saya pun menghadapi situasi yg sama....

pengumuman

Ada yang menegur.. tiba-tiba saja saya rajin menukil di blog ini... ha..ha.. saya sendiri pun tak tahu apa jawapannya... mungkin ada yang terpendam di dalam jiwa membuatkan saya rasa, blog ini menjadi penganti diari yang terbaik untuk meluahkan rasa hati...

Apa pun alasan... appa pun kata... apa pun sebabnya... saya tahu, saya senang di sini.... Ehm.. berkenaan tajuk N3.. ada pengumuman yang mahu saya buat... jeng..jeng.... 

Kepada semua yang mengenali saya.. tak kira kenalan, kawan, atau sahabat.... dengan segala rasa rendah hati, dengan rasa takzim... saya memohon ampun dan maaf seandainya ada kesilapan.. kesalahan yang terlanjur saya lakukan...  

Saya akan kepermergian barang seketika... pulangnya belum tentu.. mengikut  takdir dan ketentuan yang telah dilukiskan Allah pada saya... Andai jodoh pertemuan hanya setakat ini... bernoktah selepas ini... saya mohon.. dihalalkan segalanya...  

Saya sayangkan kalian....

Dia... lagi

Tiba-tiba.. saya jadi rindu sangat-sangat dengan seorang sahabat saya ni... sahabat saya yang cukup jauh untuk saya hubungi... hanya email menjadi perantara...

Mungkin keadaan saya yang sebegini... membuatkan saya mengharap.. menginginkan dia ada dekat dengan saya... Ha...ha... saya tahu.. kalau saya menelefon dia.. mengadu itu dan ini.. saya yakin dia tak berbelah bagi meminjamkan telinga untuk mendengar.... malah kalau perlu.. bahunya itu ( walaupun hakikatnya dia tu tiga kali ganda lebih tinggi dari saya... kih..kih...) akan dipinjamkan buat saya menyandar... menghilangkan segala lelah di dalam hati... ( tapi... angan jelah kan... bila mengenangkan bil yang harus saya bayar nanti.... tiket flight yang harus dia bayar nanti.... )

Wa!!!!!!!!!!  saya amat rindukan dia....

Monday, June 28, 2010

Dihargai....

Selepas 4 tahun bertungkus lumus.. akhirnya....

 -
 -
 -
 -



Anugerah dari UKM bagi artikel mengenai burung kelawar dan penyakit batu karang.... Alhamdulilah....

Selamat datang....

Buat anak buahku .... Adik.. buah hati pengarang sahabatku Badariah dan Zakry... selamat datang ke dunia ini pada 26 Jun 2010... moga hidup-hidup yang mendatang, Adik dilimpahi dengan curahan kasih sayang dan kebahagian selalu.. itu doa Mami Ika... muah............
p/s: sorry.. tak sempat ambik gambar sebab excited sangat.... huh.. huh... next time ek...

Ditinggalkan... meninggalkan????

Ada yang kata saya amat sibuk.. ada yang katakan takut nak hubungi saya .. nak ajak saya berlibur kerana menganggap saya sibuk...
Ehm... entahlah... saya akui memang sibuk tapi saya bukannya gila kerja ( walaupun ada ketikanya saya boleh beristana hinggap di pejabat hingga berembunkan jantan...)

Dan saya kira.. mungkin anggapan-anggapan yang dibuat itu.. saya telah ditinggalkan oleh rakan dan sahabat saya... bukan sekali.. bukan dua... tapi entahlah... mungkin saya ini membosankan hingga saya sering diterlupakan oleh sahabat dan rakan saya... ( tapi bila nak minta tolong.. uishhhhhhhhhh laju je mengingatkan saya... ( ha. nak kena pukul la tu.. ok.. saya tolong dengan niat Allah Taala.. Ikhlas... titik...)

 Ehm.... ada yang mengingatkan saya... kalau dah ada orang melupakan kita... itu tandanya kita dah tak ada value lagi padanya... jadi.. pandai-pandailah mengubah haluan... mencari arah yang baru.. cari kawan baru... ( saya tarik nafas dengan nasihat ini....)

 Ada benarnya nasihat kawan saya itu tapi tak berapa kena dengan diri saya... pertama.. ( yang saya kenal diri saya) saya memang tak ramai kawan yang boleh menjadi sahabat... jadi... sampai kini... memang hanya ada beberapa kerat yang saya masukkan dalam senarai `sahabat' saya... sebabnya... menjadi sahabat (mengikut konteks saya sendiri) perlu datang dari jiwa... perlu lahir dari persefahaman dan perbezaan yang menyempurnakan hubungan itu...

Kedua.... saya sendiri pelru masa untuk mempercayai seseorang.. hatta mereka yang bergelar perempuan.. gadis dan wanita (tambah la kan lelaki...)  justeru... nilai kepercayaan yang saya berikan kepada mereka yang di dalam senarai sahabat... memang tinggi.. ( yelah.. sementelah beberapa insiden dalam hidup saya yang ditipu... saya cukup serik memberi kepercayaan saya...) 
Yang lain lain.. biarlah saya sendiri yang tahu.. yang rasa... apa pun.. memang saya tertinggal jauh sekarang ini....

UIShhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tak sangka... tugasan saya baru-baru ini, membuatkan saya kembali menjadi pemikir..(cewah..) Ha..ha.. memikirkan kembali untuk meng up grade kan taraf hidup yang selama ini amat saya syukuri... bercerita panjang dengannya selepas menghabiskan tugasan saya (seolah Allah memberi peluang) membuatkan hati, minda dan paling penting jiwa saya yang hampir mati untuk menulis... kini hidup kembali...

Saya memang mengenali sahabat yang telah lama saya anggap sebagai kakak ini.. namun.. disebabkan terdapat jurang halimunan... saya jarang berkesempatan untuk mengenali hati budi.. pemikiran dan `kewarasannya'...( ha..ha... saya sekarang ni suka benar menggunakan ayat itu apabila mengaitkan dengan kerja penulisan saya sementelah jiwa dan minda saya agak kacau)

Dan kami pun bercerita panjang hari itu... mengodek segala rahsia... luahan jiwa dan kebuntuan minda.. Saya tidak dapat tidak... mengakui... jiwa sahabat saya ini amat telus untuk meng up grade kan jiwa penulisan saya... Dan paling saya senang... tidak langsung tidak bersimpati kepada saya... lebih kepada menghangatkan minda saya agar melangkah keluar dari kotak kepompong dan dunia beku saya...
Dan bila bicara antara kami bernoktah... jiwa saya kembali segar... kembali berbunga.... ehm.. nampaknya.. jiwa, minda dan hati saya tekh dihembus oleh jampi mustajab oleh kakak saya itu dengan mudah sekali.... ( wakakaka)

Dan paling menyegarkan jiwa saya... saya dapat antara barang yang saya cari selama ini....
ha..ha....


( ihsan :  www.mudah.my)

Untuk kakak saya itu... terima kasih... itu saja yang boleh saya ucapkan.... muahhhhhhhhhhhhhhhh

Monday, June 14, 2010

sd card.... alahai..

Hilang.. salah letak ...atau tercicir... puas saya mencari benda alah ni. puas saya menyelongkar segala bagai beg yang menjadi suspek ... atas meja.. puas saja bongkar.. mengemas kembali... segala-galanya kerana


 - 
 -

 -
 -

 -

-
   
-

kad kecik ni.. nyawa untuk kamera kesayangan saya.. hadoila.. kalu hilang... kenalah mencari yangbaru.. itu tak apa lagi.. gambar-gambar yang ada dalam sd card ni yang tak sempat saya transfer... huh..huh... selamatla tak adfa pic yang penting.. kalu tak............. meraung saya...

Wednesday, June 9, 2010

Menghitung hari...

Dah pun masuk bulan Jun....

Dah banyakperkara yang hendak diselesaikan.. dah pun tertunai... paling utama... majlis kahwin adik lelaki pada 6/6/2010 tempohari... alhamdulilah... semuanya berjalan lancar... dari majlis akad nikah.. majlis di rumah pengantin perempuan hinggalah majlis di rumah sendiri.. semuanya berjalan lancar....

Natijahnya.. sampai hari ni.. keletihannya masih terasa sampai hari ini.. sampai saat ini...niat hati.. memang nak bercuti lama... tapi banyak lagi tanggungjawab yang menuntut perhatian di KL...

Masuk bulan Jun.. bermakna.. tinggal hanya beberapa detik saja lagi untuk saya menyiapkan diri terbang ke tempat itu.. ehm.. dihitung-hitung... tak lama mana sangat pun... serabut.. tak dapat di nafikan.. tapi keseronokan yang cukup halus itu, membuatkan saya makin bersemangat untuk ke sana...

 ehm... yang pasti... pilihan saya kali ini agak sukar.. harap-harap yang dihadapkan pada saya... akan membahagiakan saya...